Cukrář.cz

Reklama



Tipy a triky


Zabránění padání marcipánového ovoce se špejle při máčení čokoládou 30.12.2001, rubrika: Tipy a triky Při potahování marcipánových vajíček, švestek a třešní, spadávají tyto, když je vytahujeme z máčené hmoty, více...


Trvalý lesk u marcipánového ovoce 30.12.2001, rubrika: Tipy a triky Na výstavách hlavní efekt marcipánového ovoce spočívá v lesku. Toho dosáhneme, když dobře nahřejeme a potom slabě potřeme tekutým čistým kakaovým máslem.
více...


Rychlé barvení marcipánového ovoce žlutavého 30.12.2001, rubrika: Tipy a triky Při zhotovení marcipánového ovoce, jehož základní barva je žlutá, doporučuje se ovoce jako jablka a hrušky ap. jenom více...


Stejnoměrné stříkání marcipánových vajec 30.12.2001, rubrika: Tipy a triky Jedinou ozdobou marcipánových vajec a někerých jiných předmětů z marcipánu nebo pěny je často jenom stříkání. více...


Stejnoměrné vytlačování marcipánových lístků 30.12.2001, rubrika: Tipy a triky Abychom mohli zhotovit rychle a stejnoměrně větší počet marcipánových lístků, použije vypichovače z bílého plechu, které souhlasí přesně s tvarem formy na lístky, ale více...


Praktické zhotovení marcipán, jablek a hrušek 30.12.2001, rubrika: Tipy a triky Abychom zhotovili marcipánová jablka a hrušky, co možná nejvěrněji dle přírody, co se tvaru týká, a aniž je musíme dlouho modelovat, počínáme si následovně: více...


Proč se dává ocet do máslového listového těsta? 30.12.2001, rubrika: Tipy a triky Ocet má tu vlastnost, že při pečení máslového listového těsta napomáhá trhati (listovati). více...


Jaká mouka se má dávat na listové máslové tsto? 30.12.2001, rubrika: Tipy a triky Na máslové listové těsto je nejlepší hladká pšeničná mouka, která obsahuje veliké procento lepku. Čím více má lepku, tím je lepší.
více...


Kdy se má dělat v troubě pára? 30.12.2001, rubrika: Tipy a triky Na některé cukrářské zboží je třeba páry v troubě a té se docílí, když do touby vstříkneme trochu vody. více...


Proč máčené zboží ztrácí někdy lesk? 30.12.2001, rubrika: Tipy a triky Chceme-li tomu zabránit, musíme dbát aby korpusy které máčíme, měly stejnou teplotu jako máčecí hmota. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8      další >>

Dnes je čtvrtek čtvrtek 25. dubna 2024
svátek slaví Marek, zítra Oto

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.