Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: RAKVIČKY'

Od: Marek

Vloženo: 13.08.2009 21:07:15

Dobrý den,potřeboval bych poradit ohledně rakviček.Pracuji v cukrářském provozu,kde vyrábím i rakvičky.Pokaždé jsou rakvičky jiné,někdy pěkně hladké,rovné,jindy zase křivé popraskané plné puchýřů.Přitom receptura je pořád stejná,šlehám ji stejnou dobu(15 minut),peču je při stejné teptotě tzn.sázím do pece při 170st a až naskočí snížím tepotu na 110st a peču je asi hodinu.Při plnění sáčkem hodně moc záleží na stejnoměrmém nastříkání.Stačí trochu v některém místě více přitlačit a už je korpus křivý.Tak proto přidáváme do hmoty i vodu,aby se hmota lépe rozlila ve formičce a byla rovná.Ale i to někdy nepomůže,i když hmota vypadá pěkně rozlitá,po upečení jsou křivé a plné puchýřů.
Čím to tedy může být,že na jsou korpusu puchýře a bubliny po upečení.Nemůže to být třeba surovinami,špatným cukrem či žloutky nebo pečením.Máme u nás boxovou horkovzdušnou pec na vozy.Nebo pozměnit recepturu či přidat jiinou surovinu.Četl jsem,že do hmoty se dává mouka,my ji dělámě poze ze žloutků,bílků a mouč.cukru.Jednou jsem zkoušel přidat trochu hladké mouky,ale také byly puchýře a bubliny.


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je středa středa 24. dubna 2024
svátek slaví Jiří, zítra Marek

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.