Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: pudinkový krém'

Od: Johny

Vloženo: 23.04.2009 19:32:38

Zdravím Kristkýnko,

takže měl bych několik návrhů na odzkoušení.
Nezkoušela jste připravit krém ze základního žloutkového krému klasickou cestou s použitím kukuřičného škrobu? Na toto téme jsme tu již několikrát mluvili a domnívám se, že v tomto krému je voda lépe vázána na škroby, než s použitím dnes vyráběných pudinkových prášků.
Dalším typem, ikdyž ho moc nemám rád z hlediska chuti je, že si vyšleháte změklý ztužený tuk se změklým máslem a moučkovým cukrem (já používám poměr tuku 1:1 a dosladím, je používán i poměr 0,400 kg ztužený tuk, 0,100 kg máslo, 0,120 kg cukr moučka). Slabou vrstvou tohoto krému potřete povrch dortu před potahováním marcipánem či hmotou K2. Krém by měl zajistit aby potahová hmota nevlhla působením vlhkosti krému v dortu.
Můžete použít i krém připravený z bílé čokoládové polevy. Receptura - 50 g Hera, 50 g rostlinný krém (Rama cremfine, rostlinná "šlehačka" slazená), 150 g bílé čokoládové polevy. Rostlinný krém svaříme s Herou, odstavíme z ohně a rozmícháme bílou čokoládovou polevu. Směs necháme vychladnout a ztuhnout, necháme uzrát do druhého dne. Druhý den rozšleháme a přidáme malé množství změklé Hery (mám odzkoušené 80 g Hery na 800 g bílého čokoládového základu). A vyšleháme. Pokud se nám krém sráží, může přilít malé množství horkého ztuženého tuku. Tento krém taktéž výborně slouží k odizolování vlhkosti z dortu vůči potahové hmotě. V obou přípradech nechávám krém před potahováním zatuhnout.
Takže doufám, že to alespoň malinko pomůže. Až to odzkoušíte, napište, jak to šlo a která varianta byla pro Vás ta správná. :-).

S pozdravem Johny


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je čtvrtek čtvrtek 28. března 2024
svátek slaví Soňa, zítra Taťána

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.