Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: '

Od: Johny

Vloženo: 31.03.2009 15:46:45

Zdravím Helenko!

No to znám, co si člověk nenapíše, to nemá. Ganache je hodně čokoládový krém připravený ze smetany a čokolády. Ovšem ganache je mnoho druhů na různé použití, liší se poměry smetany a čokolády. Je ganache na plnění dortu, na plnění čokoládových bonbónů ...
Uvádím recepturu na ganache jako náplň do bonbónů, jak jsem si ji přivezl z odborného semináře z Kladna od několikanásobného Mistra světa cukrařiny pana Cukráře, ELISEA TONTIHO -

500g smetany + 1000g tmavé čokolády (nebo 1100g světlé čokolády nebo 1150g bílé čokolády) + 100 g rostlinného tuku

- svaříme smetanu -> sundáme z ohně, necháme zchladnout asi na 80°C a přimícháme rozehřátou čokoládu + 100 g rostlinného tuku
- pokud náplň nebude zkonzumována do 1 týdne od vyrobení, pak přidáme 40 g bonbonářského nebo škrobového sirupu, abych zabránili zpětné krystalizaci cukru v náplni (při domácím použití můžete nahradit medem).


S pozdravem Johny


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je pátek pátek 19. dubna 2024
svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.