Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: Koňakové špičky'

Od: Johny

Vloženo: 11.03.2008 9:56:39

Toto je receptura, kterou jsme používali v učení:

70g cukr krupice, 20g sojový pudr (lze nahradit hladkou sojovou moukou, k sehnání např. v prodejnách se zdravou výživou), 20g kakaový prášek, 90 g voda => to vše smícháte a uvedete do varu - nezapomeťe míchat, necháte krátce přejít varem a odstavíte + přidáte 130 g nasekané čokolády na vaření a rozmícháte do hladka.
Tuto hmotu necháte vychladnout a poté ji uložíte do ledničky, kde ji necháme do druhého dne uzrát.
Druhý den ke hmotě přidáme 130g margarínu (nejlépe pokojové teploty) a celé to vyšleháme. Pokud se krém bude srážet nebo bude moc tuhý, malinko ho nahřejte v teplé vodní lázni, ale nepřeženťe to, krém nesmí být příliš řídký, aby vám z toho následně šli dobře stříkat špičky a nebortili se.
Co se týče náhrady mixarového krému, již někdo předemnou tu psal, ať zkkusíte použít vaječný koňak malinko zahuštěný sušeným mlékem, přikláním se k tomuto názoru, v praxi je to velmi chutné, idkyž ne moc vhodné pro děti, bohužel.
Aby se krém nenasákl do buflerů (piškotů), potřete před stříkáním špiček piškoty rozehřátou čokoládou na vaření, pomocí štětečku. Čokoláda bude působit jako izolace vody z tekutého krému vůči piškotu.


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je pátek pátek 29. března 2024
svátek slaví Taťána, zítra Arnošt

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.