Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: Koňakové špičky'

Od: ZuSka

Vloženo: 03.04.2007 19:50:55

buflery (cca 25ks)
0,23 cukr krupice
0,75 mouka hladká
0,046 krémový prášek/puding
0,55 bílky
0,32 žloutky
0,14 voda

Žloutky v misce metličkou rozmícháme s menší částí cukru, vodou, krémovým práškem, přidáme trochu mouky. Bílky vyšleháme dotuha se zbytkem cukru, spojíme s obsahem misky a prosátou moukou. Okamžitě zpracováváme - sáčkem s hladkou trubičkou tvarujeme na pečící papíry malé bochánky (průměr cca 3cm). Okamžitě pečeme při 180°C při pootevřených dvířkách, po zezlátnutí povrchu plech otočíme, dvířka zavřeme a dopečeme (hotový bufler lze sundat z papíru). Buflery nesundáváme a necháme je vychladnout.
Vychladlé buflery pečlivě potřeme rozpuštěnou čokoládou (zabrání vsakování náplně do buflerů a její protékání).

hmota:
0,25 cukr krupice
0,07 sojova mouka
0,5 margarín
0,5 čokoláda
0,09 kakao
0,35 voda

Vodu, margarín, cukr, kakao přivedeme k varu, přidáme sojovou mouku a prováříme 10 minut. Stáhneme s ohně, vmícháme čokoládu a mícháme, dokud se nerozpustí. Za občasného míchání necháme vychladnout, poté uložíme do lednice zrát. Druhý den hmotu vyšleháme (NESMÍ se nahřívat, špičky by padaly) - hmota šleháním postupně změní barvu na světlejší. Sáčkem se speciální trubičkou stříkáme na upravené buflery, necháme zatuhnout v chladu.

náplň:
0,12 sušené mléko
0,04 fondán/cukr moučka
0,05 voda převařená
rumové aroma

Převařenou vodu nalijte do misky, přidejte fondán/cukr a šlehejte, dokud se fondán/cukr nerozpustí. Přidejte sušené mléko, ochuťte rum.aroma, obarvěte potr.barvivem.

Zatuhlé "komínky" plňte náplní pomocí trychtýře, nesmí být úplně plné. Do sáčku s řezanou trubičkou naberte zbývající hmotu, naplněné bombičky uzavřete, nechte zatuhnout v chladu. Čokoládu na vaření rozpusťte na vodní lázni, přilejte rozpuštěný 100%ní tuk (3:1) a rozmíchejte, až se tuk a čokoláda spojí. Ve vytvořené polevě potahujte hotové bombičky, nechte odkapat např. na mřížce, sundejte na tác s papírem a nechte zatuhnout.


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je čtvrtek čtvrtek 25. dubna 2024
svátek slaví Marek, zítra Oto

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.