Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: Kavove zrna'

Od: Helena

Vloženo: 24.03.2007 20:38:05

11 Dg cukr moučka
3 Dg sojová mouka
15 Dg margarín nebo máslo
18 Dg čokoláda na vaření
5 Dg ztuž. pokrmový tuk
2,5 Dg kakao
20 Dg voda
1,5 Dg káva (suchá, nezalévaná)
Mariko, raději jsem zkopírovala ten recept, ať to vidím a lépe se mi to popisuje,vymazala jsem veškeré závorky ať Vás to neplete. Vše co vidíte v receptu - cukr moučka atd.., kromě hořké čokolády na vaření a sypké kávy dáte do kastrolu, mícháte a asi 1 min. svaříte. Pak sundáte ze sporáku a již nevaříte, ale nakrajíte tam tu hořkou čokoládu na vaření a nasypete sypkou kávu, zamícháte do rozpuštění čokolády a necháte chladnout. Občas při chladnutí zamíchejte. nechte v chladu do druhého dne. Vše je popsáno v jiném příspěvku, kousek níže.
Přesně to tak udělejte a nepřemýšlejte co je cukrářská poleva a co čokoláda. Prostě vemte na vědomí hořkou čokoládu a té se držte.
Margarín nebo máslo do kastrolu, a ztužený pokrmový tuk taktéž do kastrolu...
Jsou to dvě různé suroviny, takže tam patří obě! Nevím jak se po slovensky jmenuje ztužený pokrmový tuk, u nás se to dříve hodně prodáválo pod značkou IVA, je to tuk bílý, může se na tom i smažit řízky, margarín je tuk žlutý a používá se jen na pečení buchet, koláčů,cukroví. Takže margarín (nebo máslo) + ztužený pokrmový tuk + čokoláda (nakonec) do kastrolu!!!
Na druhý den po vyšlehání, děláte tvary (viz vysvětleno jinde), které obalíte v marcipánové hmotě (taky vysvětleno jinde) a nakonec ztuhlé v marcipán.hmotě obalené kávové zrna namočníte do čokolády (taky vysvětleno jinde). Nevím jestli budete dělat zrna z celé dávky (pro začátek stačí polovina, je toho dost), takže zkuste do kastrolku rozlámat 1 1/2 hořké čokolády, přidat do toho trošku ztuženého pokrmového toku, poměr 5 dílu čokolády a 1 díl ztuž.tuku (ne žlutého margarínu, ani máslo!!!), nahřejte asi tak na 34 st. a obalujte! Pokud to bude moc husté, přidejte pokrmový tuk.
Já už to neumím jinak popsat, snažím se dopodrobna, snad to bude stačit. Když ne, tak se zeptejte, ráda odpovím. Hlavně si uvědomte dvě různé suroviny - margarín nebo máslo a ztužený pokrmový tuk - není to stejné.



Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je středa středa 24. dubna 2024
svátek slaví Jiří, zítra Marek

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.