Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: Kokosky jako z cukrárny'

Od: Zdeněk

Vloženo: 06.01.2007 18:34:27

Zdravím,jestli Vám to pomůže,přidal bych další komentář ke kokoskám.
Je to recept z cukrárny-
Bílky-500ml
Cukr krupice-1 kg
Kokos-50 dkg
Marmeláda-2 karty
Výrobní postup-
Bílky-asi 400 ml s cukrem se nahřejí v kotli na 60 stupňů-poznáme to,když vložíme palec do bílků,mělo by nás to mírně pálit,pokud by to bylo míň,kokos se špatně spojí a kokosky budou hrudkovaté při stříkání,přidáme kokos,marmeládu a mícháme na 1 stupeň do studena.
Tím začíná hmota tuhnout a přidáme zbývající část bílků a pokud by to bylo řídké,přidáme pouze hrubou mouku,stříkáme na plech s papírem nebo namažeme a vysypeme plech moukou.
Jelikož je v cukrárně horkovzdušná trouba,recept je na 5 plechů,nastříkají se na plech a hned se dají do trouby,kdyby delší dobu stály,na povrchu by oschly a v troubě by popraskaly.
Teplota pečení je 125 stupňů,ventil je nahoře zavřený,aby se nahromadila v troubě pára a kokosky vyjely nahoru,jakmile chytnou barvu,otočit ventilem na druhou stranu,aby pára odcházela a kokosky se suší,pečou se asi 1 hod.
Když je dělám doma,dám bílky s cukrem do mlékovaru,abych to nemusel míchat a nespálilo se to,přidám vše ostatní a k tomu přidávám bramboru,která kokosky zjemňuje,je to tajný recept cukrářů,nestříkám to hned,ale až hmota vystydne,jednou jsem to dával horký do trouby a mírně se to spálilo,doma mám taky horký vzduch,jelikož furt peču,ale cukrařinu už dělám pouze brigádně,protože je málo placená-pečupři 125 stupních asi 20-30minut,po vystydnutí je dám do pytlíku a do mrazáku,kde dlouho vydrží,kdykoliv je vyndám,do 15 minut jako čerstvé.
Ať to vyjde
Zdraví Zdeněk-když budete potřebovat pomoct přes pečení,rád pomůžu


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je čtvrtek čtvrtek 18. dubna 2024
svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.