Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: Kokosky jako z cukrárny'

Od: olouszek

Vloženo: 21.12.2006 10:45:10

Hezký den mbao,ty kokosky s praskem na povrchu se vyrábějí opravdu jen z cukru krupice, bílků, kokosu a meruňkové marmelády. Je ale třeba dodržet tech. postup.Napíši Vám recept.
cukr krupice 0,656kg
bílky tekuté 0,328 kg
kokos strouhaný 0,328 kg
meruňková marmeláda 0,016 kg
Tato skladba surovin je na cca 50 ks velkých kokosků, předpokládám, že si tuto váho přenormujete na svojí potřebu.
Tech postup:
Bílky s cukrem se za stálého šlehání nahřívají na teplotu 60°C. Nutno dodržet teplotu. Pak do směsi nasypu jemně mletý kokos a marmeládu, a bez nahřívání promíchám. Stříkám sáčkem s hladkou trubičkou a peču při 200°C.
Před vyšleháním bílků si 1/3 dám bokem na případné pozdější doředění hmoty a lépe kokosky stříkat na plech s papírem.
Pokud je hmota dobře udělána vytvoří se charakteristický prask na povrchu. Pokud je hmota příliš řídká kokosky se při pečení roztečou. Tak dílu zdar a hodně štěstí při výrobě. Totot je zaručený recept je vytáhnutý z podnikových norem, tak by měl být výsledek 100%, vždyť podle toho už hromadu let vyrábí cukrárny.


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je čtvrtek čtvrtek 28. března 2024
svátek slaví Soňa, zítra Taťána

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.