Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Šlehání bílků /pusinky/'

Od: Lenka

Vloženo: 13.09.2015 19:02:41

Dobrý den, prosím o pomoc...už jsem zoufalá. Než položím dotaz, tak bych se chtěla omluvit všem profi cukrářům za možná hloupou otázku. Jsem jen obyčejná holka, která se pečením baví, nedělám to profesionálně, nejsem vyučená.
Ráda bych "upekla" klasické pusinky. Nemám ani tak problém se šleháním bílků - to už jsem vychytala /čistá odmaštěná nádoba a metle, čerstvé bílky v pokojové teplotě, rychlost při šlehání atd./ Můj problém spočívá v zašlehávání cukru. Používám cukr krupice, který po menších dávkách přidávám do již vyšlehaných bílků. Ať šlehám třeba i 30min, tak se cukr nerozpustí. Prostě stále cítím při kontrole mezi prsty malé krystalky cukru, které ne a ne zmizet. Bojím se, že třeba bílky přešlehám - je-li to vůbec možné. Podotýkám, že kupuji cukr kvalitní /teda aspoň si myslím - KORUNNI cukr krupice/. Prosím, nemůžete mi někdo poradit, kde dělám chybu. Když se cukr úplně nerozpustí, tak pak při následném sušení v troubě pusinky praskají /ze začátku to bylo způsobeno i vyšší teplotou v troubě, ale teď suším jen při 90°C, protože mi trouba peče trochu víc/.
Moc děkuji všem za radu a pomoc.
Přeji pěkné pečení všem Lenka


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je pátek pátek 29. března 2024
svátek slaví Taťána, zítra Arnošt

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.